Om Kørestolsrugby

Kørestolsrugby er en enestående idræt, der kombinerer elementer af basketball, håndbold og ishockey. Spillet forgår indendørs på en bane svarende til en basketballbane, hvor Basketball målfeltet erstattes med et kørestolsrugby målfelt.

Målet med spillet er at bære bolden over modstanderens mållinje. To hjul skal krydse mållinjen for at score et mål, og spilleren skal have kontrol med bolden når denne krydser mållinjen. Hvert hold har 4 spillere på banen af gangen og en Kamp består af 4 perioder af 8-minutters effektiv spilletid.

Kontakt eller takling er tilladt mellem kørestolene, og er en integreret del af spillet. Taklingerne bruges af spillerne til at stoppe deres modstandere og tage kontrol med bolden. Fysisk kontakt mellem spillerne er ikke tilladt.

Målgruppen

Kørestolsrugby er en idræt for fysisk handicappede og henvender sig til mange forskellige handicapgrupper, både mandlige og kvindelige atleter med nedsat funktion i overkroppen. Herunder lægges der særligt vægt på nedsat håndfunktion. Alle spillere klassificeres i en af 7 klasser: 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5, 3.0 og 3.5, afhængig af dennes grad af handicap. De højere klasser tildeles spillere som har en lavere grad af handicap og de lavere klasser tildeles de spillere som har en højere grad af handicap.

Udstyr

Da kørestolsrugby er en kontakt sport, stilles der store krav til spillernes kørestole, og derfor har alle spilere en specielbygget kørestol. Kørestolene skal være lette i vægt og lette at manøvrere, men stadigvæk være stærke nok til at beskytte spillerne og modstå de gentagne og hårde taklinger.

Spillerne må bruge handsker til at forbedre grebet og for at beskytte hænderne, men ellers spilles der ikke med andet udstyr.

 
 

  Parasport Frederiksberg - v/ Mansoor Siddiqi, Betty Nansens Allé 57, 4. tv. - 2000 Frederiksberg - Tlf: 4084 2457 en løsning fra Klubmodul